Gjorde ikväll en himla god & krämig pumpa- och linssoppa, passar både till lunch och middag.
Kände att det var dags att ta tag i att fixa lite matlådor så man slipper fixa akut samma morgon som man ska jobba hehe..
Inspiration har jag fått ifrån duktiga Hanna på www.naturligtsnygg.se/hurbrasomhelst/.
Hur som helst, här nedan kommer receptet.
Pumpa- och linssoppa
Ingredienser;
- 1 butternutpumpa
- 5 st salladslökar alternativt lite purjolök
- En stor bit ingefära (ta i mindre om du inte vill ha det så "starkt")
- 1 dl oatlys havrematlagningsgrädde
- 2 dl krämig kokosmjölk (jag har använt garants)
- 2 tsk gurkmeja
- Paprikapulver
- Örtsalt
- 2 st grönsaksbuljonger
- 2 dl linser + 4 dl vatten till kokning
- 1 liter vatten
- Peppar
- 4-5 st pressade vitlökar
- 3 dl krossade tomater
Börja med att hälla upp 1 liter vatten i en stor kastrull och sätt på högsta värme. Skala av skalet på pumpan & gröp ur kärnorna. Dela i små bitar och lägg ner i vattnet när det börjar koka+ buljongerna (sänk värmen lite). Koka i ca 10-20 minuter beroende på hur stora bitar ni gjort. Känn med en gaffel, dom ska vara mjuka när dom är färdiga.
Stek under tiden salladslöken, dela i mindre bitar + koka även 2 dl linser med 4 dl vatten i ca 10 minuter i en liten kastrull. Häll av resterande vatten som blir över när du kokat linserna mjuka.
Lägg i allt i den stora kastrullen tillsammans med övriga ingredienser. Blanda väl. Stavmixa allt tillsammans & smaka av med kryddorna.
Är något oklart, skriv gärna en kommentar nedan bara!
Jag toppade med basilika, torrostade & saltade pumpakärnor (har inte gjort själv utan köpt risentas.)
Nu ska jag strax sova, kram på er!