Har ni ingen inspiration till kvällens middag, se hit!
Igår kväll gjorde jag himla goda zucchinibiffar (andra gången denna vecka hehe) + ugnsbakad potatis.
Receptet på biffarna är däremot inte mitt egna utan det hittade jag HÄR.
I receptet har dom biffarna i ugnen men de orka inte jag haha, jag stekte dom på spisen istället. Klicka ut små kletar och stek på lite högre än medelvärme, låt steka tills det fått en yta och går att vända, är rätt kladdigt så vänd dom inte för tidigt.
När jag gör potatisen ställer jag ugnen på ca 225-250 grader, skivar potatisen, håller på lite olja, salt, vitlökspeppar och chiliflakes (ta vilka kryddor ni gillar), ha dom i ugnen tills dess att ni tycker dom ser färdiga ut. Håll koll! Ca 20 minuter.
Igår hade vi aioli och ketchup till som "sås". Annars funkar också hemmagjord vitlökssås jättebra till, det hade vi första gången vi gjorde dom. Bara blanda turkisk yoghurt/eller annan tjock yoghurt med pressad vitlök, salt, peppar och lite citron.


Hoppas ni får en fin dag. ☀️