Choklad- och hasselnötsruta toppat med apelsinkräm.

publicerat i Fika, Mellanmål;
Blev sugen på att baka ikväll så de fick bli lite freestyling! Alltid kul att prova sig fram med lite olika smaker. Choklad & apelsin tycker jag passar så bra ihop, gillar den kombinationen. 
 
Choklad- och hasselnötsruta toppat med apelsinkräm
Ingredienser; 
Apelsinkräm
  • 3 dl cashewnötter
  • Juicen från 1 pressad apelsin
  • 3 msk kokosmjölk (gärna kyld)
  • Någon tsk lönnsirap
  • 2-3 msk kokosolja 
  • 2-3 tsk apelsinskal
  • 1/2 tsk gurkmeja
Mixa tills den blivit slät. Insåg att det blev ganska så mycket, gör mindre om du inte vill att det ska bli något över. 
 
Choklad- och hasselnötsruta
Ingredienser;
  • 1,5 dl hasselnötter
  • 1/2 dl pumpafrön
  • 3 msk rå kakao
  • 1 msk smält kakaosmör
  • 2-3 tsk lönnsirap 
  • 2 msk smält mörkt choklad
  • 1 msk kokosolja
  • 6 färska dadlar 
Mixa! Tryck ut i en form & ställ i frysen, ha sedan på krämen (spritsa gärna om du har möjlighet). 
Jag hällde även över lite smält choklad + apelsinskal.
 
 
Kram på er 💚

Kommentera inlägget här :