Hemmagjorda snickers.

publicerat i Allmänt;
HERREGUD. Ja, just så känner jag nu när jag smakat på mina hemmagjorda snickers. Okej, ska inte få hybris men jag blev verkligen nöjd med dessa då dom var så galet goda!
 
Får lite nostalgi från när jag var liten och åt snickers, lyckades alltid lura min söta pappa att köpa med oss något litet gott efter man handlat i affären och äta på vägen hem (även om det var en vardag, han sa okejdå...men säg inget till mamma hahaha). 
 
Definitivt ett utav mina favoritchoklad, den perfekta kombinationen mellan krämigt, crunchigt och choklad.
Nu när jag är äldre äter jag generellt inte så mycket godis (även om jag någon gång kan få ett sug och köper lite), är inte lika sötsugen längre. 
Men så igår blev jag lite sugen på att baka och ville hitta på mitt egna recept på snickers. 
Blev ett väldigt enkelt recept med få ingredienser, så skönt att slippa handla hem så mycket saker dessutom, ellerhur? 
 
Snickers 
Ingredienser
Botten;
  • 2,5 dl salta jordnötter 
  • 12 färska dadlar (finns i kylen i mataffären)
  • 1 msk vatten 
Mixa nötterna först till mindre bitar, häll sedan i dadlarna (glöm inte kärna ur) och vattnet. Mixa sedan ihop tills det blivit en massa som är enkel att trycka ut till mindre avlånga bitar. Dela upp degen till flera mindre bitar som du sen plattar till och gör till "avlånga små bars". 
Lägg sedan i frysen medan du gör den kladdiga mittenpartiet. 
 
Mitten;
  • 17 färska dadlar 
  • 1 dl crunchy jordnötssmör
  • 2 msk vatten 
  • 1,5 msk kakao
Mixa allt tillsammans (det kommer att bli kletigt haha).
 
Ta ut barsen från frysen, ta hjälp av två små skedar med att klicka ut det kletiga på dom. För mig blev det lite över så den sparade jag i kylen, tänkte att den kan man ju ha på sin gröt/i sin smoothie eller vad man tycker det passar till. Ovanpå det kladdiga lägger du på några salta nötter på varje bar. 
Lägg in i frysen en stund. Under tiden smälter du mörk choklad (jag använde mig utav märket vivani 75% 80 gram). Annat mörkt choklad funkar lika bra. Ta sedan ut från frysen, jag la mina bars på ett galler från ugnen så att jag sen kunde hälla på min smälta choklad väldigt försiktigt. Ett ganska meckigt projekt men behöver ju absolut inte vara perfekt. Jag hade en plåt med bakplåtspapper under mitt galler så jag slapp att diska den sen hehe..
 
Ni får mer än gärna skriva till mig om något känns oklart. Tänkte att till nästa gång att det vore bra om man tog bilder steg för steg, så blir det lättare att förstå hur man menar när jag förklarar. 
 
 
Hoppas ni mår bra. 💛