Bakade igår denna (nästan helt raw, hade tyvärr ingen rå kakao hemma så fick bli vanlig) "cheesecake" liknande kaka att ha till alla ❤- dag firandet men den hann aldrig bli klar så fick bli till fika idag istället.
Banan- och halloncheesecake med smak utav vanilj och nötchokladbotten. Älskar kombon med lite glassig toppen, krämigare i mitten + en chokladig och nötig botten.
Cheesecake
Ingredienser;
Toppen;
- 5 dl hallon
- 5 bananer
Mixa ihop bananerna och hallonen tillsammans.
Mitten;
- 3 dl cashewnötter
- 4 tsk vaniljpulver, kan behövas mer, min tog slut efter jag tagit 4 tsk men beror lite på hur mycket smak av vanilj man vill ha.
- 1 banan
- 2 dl kokos, kardemumma- och kanelmjölk (går lika bra med annan mjölk)
Mixa ihop allt tillsammans.
Botten;
- 2,5 dl cashewnötter
- 1,5 dl hasselnötter
- 11 dadlar
- 0,5 dl kakao (hade tyvärr ingen rå kakao hemma)
- 0,5 dl vatten
- 1 msk kokosolja
Mixa ihop allt.
Jag blötlade de flesta nötterna, tyvärr inte alla nötter jag använde mig utav då jag kom på i efterhand att jag behövde mer när jag väl stod och bakade.
Lättast är om du har kakan i en springform (kolla på min bild), en form som har avtagbar kant. Tryck ut bottnen över hela formen, bred sedan över mittenpartiet med en smörkniv, till sist häller du över toppen och stoppar in den i frysen några timmar. När du sedan ska ta ut den och äta får du ha den framme ett tag så att den hinner att tina och inte blir allt för hård och isig.
Jag toppade min kaka med kokoschips, kokos och kakaonibs.



Nu ska jag strax mysa med Frida, Ida och äta god fika. Hoppas de gillar denna kakan, jag har den med mig nämligen ;)
Ha det fint!
Kramar,
Maria