Min och mammas lunch tidigare idag ute i underbara solen. Vi gjorde en polkabet- och morotspaj toppat med stekt halloumi och pumpafrön. ☀
Vi har gjort denna pajen innan för ett tag sedan men denna gången ändrade vi på lite småsaker.
Pajdeg
Ingredienser;
- 2 dl bovetemjöl
- 1,5 dl majsmjöl
- 0,5 dl vatten + lite extra så att degen inte är alltför smulig, testa er fram.
- 0,8 dl olivolja
- Salt och peppar (smaka av och se, kan behövas krydda en del)
Mixa ihop och blanda i en pajform. Förgrädda i ugnen i 10 minuter på 200 grader.
Fyllning
Ingredienser;
- 1 gul lök
- Ca 10-12 st champinjoner (kommer inte ihåg exakt hur många vi hade.)
- 1 polkabeta (går lika bra med vanlig rödbeta.)
- 1 morot
- 0,5 gul paprika
- Ett paket halloumi
Hacka, stek löken och champinjonerna tillsammans. Stek halloumin för sig själv. Lägg i löken, hackade paprikan (paprikan stekte vi ej) och champinjonerna i den förgräddade bottnen, lägg sedan över moroten och polkabetan (vi hade moroten och polkabetan i en mandolin så att det blev smala strimlor, går lika bra med rivjärn eller liknande.)
Häll till sist över äggstanningen över. Toppa med pumpafrön. Lägg in pajen i mitten av ugnen på ca 200-225 grader i ca 20-30 min beroende på ugnen. Håll koll och kika in i ugnen emellanåt. :)
Äggstanning
Ingredienser;
- 3 ägg
- 1,5 dl mjölk
Vispa ihop!
Sist men inte minst la vi över den stekta halloumin när pajen togs ut och var klar.

En bit paj med mixad sallad, halloumibitar, morot- och polkabetsstrimlor som blev över och inte fick plats på pajen. Älskar verkligen färgerna, speciellt polkabetens färg, ljuvlig!

Hoppas ni får en underbar helg!
Kramar,
Maria
Ser verkligen otroligt gott ut och ska testas så fort jag kan! :)