Kanel- och kardemummabovetegröt varvat med jordnötssås

God eftermiddag!
Hoppas att ni än sålänge har en himla mysig lördag, jag är just nu påväg till träning, härligt!! 
Vad ska ni göra idag för mysigt? 
 
Provade mig på en ny variant på frukost/lunch idag när jag vaknade efter en nattsjobb. Jag åt en kanel- och kardemummabovetegröt varvat med jordnötskräm. Mumma! 💜
Toppade gröten med hallon, bipollen, chiafrön, kokoschips, gojibär och pumpafrön. 
 
Kanel- och kardemummabovetegröt
Ingredieser;
  • Ca 3 dl vatten (beroende på hur tjock man vill ha sin gröt)
  • Solroskärnor 
  • Kokos
  • Kanel och kardemumma 
  • 1 dl krossat bovete

Koka alla ingredienser tillsammans i några minuter (ca 5 min), glöm inte att röra lite hela tiden så att gröten inte fastnar i botten, du kan behöva lägga i lite vatten under tiden men det märker du om det blir för kladdigt och inte grötigt. Där jag inte har skrivit några mått, där höftade jag lite och bara hällde i, ta i efter tycke. Man kan ju blanda i torkad frukt, banan eller lite vad man tycker om. Jag kom på att det hade varit gott att blanda i någon krämig sås till min gröt så jag hittade på en himla god raw jordnötskräm. 

 
Raw jordnötskräm
Ingredienser;
  • 1 msk green choice ekologiska jordnötssmör
  • 1 banan
  • 1 avokado
  • 2,5 msk hallon
  • 1 apelsin 
  • Lite salt
Lägg varannat lager gröt och varannat med krämen. 
 
 
 
 
Ha en fin lördag!
Kramar,
Maria
1

Hallonmugcake med raw banan- och chokladsås

Heeej!
Nu ikväll åt jag en sjukt god middag hemma med mina föräldrar efter att ha hängt med Ida och planerat lite med vår resa. Middagen bestod utav varmrökt lax, kokt potatis, romsås och grönsaker, love it!! Nu inväntas jobb vid 21.50, myser lite nu fram tills dess. 
 
Idag sov jag ca 8 timmar välbehövlig sömn efter att ha jobbat natten. Så när jag gick upp innan idag blev det en god frukost/lunch hallonmugcake med en raw banan- och chokladsås. Mums! Till det åt jag lite apelsin och drack en kopp chai te. 
 
Raw banan- och chokladsås
Ingredienser
  • 2 bananer
  • 1/2 msk rå kakao
  • 1,5 dl blötlagda cashewnötter (blötlagda över natten men räcker med några timmar också.)
Mixa ihop. 
 
Hallonmugcake
Ingredienser;
  • 1 msk rå kakao (kom på i efterhand att det var dumt att använda rå kakao när jag skulle värma det ändå i micron, haha. Förvirrade mig. )
  • 1 dl hallon 
  • 0,5 dl fiberhavregryn
  • 0,5 dl bovetemjöl
  • 1 msk green choice ekologiska jordnötssmör
Blanda ihop. Smörj en kopp med kokosolja och lägg i smeten, sätt in i micron ca 3 min. Jag toppade min mugcake med sås, kokoschips, bipollen, hallon, chiafrön, pumpafrön och gojibär. 
 
 
 
Nu myser jag i soffan och kollar lite lets dance. Har köpt nyttigt godis som jag köpt i Höganäs, saluhall. Första gången jag provar dessa;
 
 
Har ni provat? Vad tyckte ni? Detta är bär/fruktremmar med naturliga ingredienser i lite olika smaker.
Nu har jag smakat alla och tyckte nog att svartvinbär (denna var sur och smarrig!), hallon och mango var godast, tyckte ananas var lite sådär men det är ju självklart en smaksak :) 
Roligt att ha testat! 
 
Ha en fin kväll.
Kramar,
Maria
1

Raw cashew- och gojibollar med smak av choklad och bananbröd.

Äntligen har jag fått baka av mig lite, åh jag bara älskar att baka! Vilken underbar känsla att få stå i köket och experimentera. :) 
Idag bakade jag ett bananbröd och raw cashew- och gojibollar med smak av choklad. Mums! 
 
Medans brödet var i ugnen innan passade jag på att baka nyttiga raw cashew- och gojibärsbollar med smak av choklad medan jag väntade. Dom blev sååååå himla goda.
Innan idag var det äntligen helt klarblå himmel och vårsol, mamma har plockat fina blommor som ni ser på bilden nedan.☀🌸
 
 
 
Raw cashew- och gojibollar med smak av choklad
Ingredienser;
  • 1/2 dl gojibär
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 dl solrosfrön
  • 5 dadlar
  • 1 1/2 msk rå kakao
  • 2 msk kokosolja
Mixa först nötterna/fröna till mindre bitar, lägg sedan i resten av ingredienserna och mixa ihop. Forma till bollar. 
 
Improviserade ihop ett bananbröd idag som blev gott! Tyvärr blev det lite smuligt men ändå gott tycker jag, man lär sig och utvecklas hela tiden när man försöker sig på nya utmaningar! 
 
Bananbröd
Ingredienser;
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 mosad banan
  • Kanel och kardemumma
  • 2 msk linfrön
  • 1 rivet äpple
  • 2 msk chiafrön
  • 1/2 dl olivolja
Smöra en brödform med kokosolja och häll i kokosflingor istället för ströbröd, blanda ihop alla ingredienser till brödet och lägg i formen. 
 
Sätt ugnen på 200 grader, mitten av ugnen i ca 20 min sen sänker du värmen till 175 grader och flyttar ner plåten några steg i ytterligare 10 min. (Gör inte samma misstag som mig att lägga på gojibären innan du lägger in brödet i ugnen, mina brändes så jag la på nya efteråt istället, haha!
 
 
 
Ha en fin kväll.
Kramar,
Maria