Valnöt- och tomatspread.

Jag har en tendens att ofta äta samma sak på mina mackor/knäckebröd/riskkaka så därför gjorde jag ett annat spännande alternativ till det som var ett himla smarrigt valnöt- och tomatspread.
Jag har fått mycket inspiration från boken "Green kitchen stories" där de har ett liknande recept, jag har dock lagt till lite annat i min såsom pumpafrön och färsk basilika. 
Har ni inte deras bok rekommenderar jag verkligen att köpa den, så himla bra vegetarisk kokbok!
 
Valnöt- och tomatspread
Ingredienser;
  • 1 dl pumpafrön 
  • 2 dl valnötter
  • Ca 8 st soltorkade tomater (mina jag använde mig utav la inlagda i olja)
  • Himalayasalt (vanligt salt går såklart lika bra)
  • 2 nävar färsk basilika 
Jag blötlade mina nötter och frö över natten (ni bestämmer själva om ni vill det eller ej)
Mixa allt tillsammans till en konsistens du vill ha. Jag har inget emot att äta lite små bitar utav nötterna och fröna men vill du inte det så rekommenderar jag att du först mixar frö och nötter till väldigt små bitar och sedan häller i resterande ingredienser. 
Jag bredde mitt spread på ett groddat bröd, mums!
 
 
 
 
 
Idag kommer min mamma på besök, ska fixa en hel del i lägenheten, ska bli så himla mysigt & kul!
Vad ska ni göra idag?
Kramar ❤❤

Banan - och jordnötsgröt.

Lyxa till min frukost idag med en himla krämig och god gröt innan ett pass på gymmet! 
Enkel att göra, alltid härligt tycker jag!
 
Banan- och jordnötsgröt 
Ingredienser;
  • 1 mosad banan
  • 1 msk jordnötssmör 
  • 2 msk pumpafrön
  • 2 dl havredryck
  • Massa kanel (ta så mycket du vill ha såklart, jag älskar kanel därför tog jag ganska mycket hehe.)
Blanda ihop allt tillsammans och koka på spisen några minuter. Jag toppade med kiwi, kanel & passionsfrukt (så himla gott till gröten och att det blev som en slags sås)
 
 
 
Nu är jag framme på gymmet och ska kötta lite!
Kramar!! 

Chokladbollsmüsli.

Godmorgon, eller ska jag kanske säga god förmiddag? Jag har trots allt varit vaken sedan 05.50, haha!
Blev ett tidigt yogapass för mig imorse, alltid lika härligt en fredagsmorgon. :)
 
Igårkväll gjorde jag mig en ny omgång med hemmagjord müsli då min förra tagit slut. Senast jag gjorde müsli var inte alltför längesen och då blev den väldigt god & kryddig (receptet på den hittar ni HÄR) men just nu var jag sugen på en lite mer chokladig så jag skippade lite ingredienser och la till lite andra.
Jag tyckte faktiskt att smaken påminde lite om chokladbollsdeg, hur gött låter inte det? :)
Vad passar bättre än att göra dig själv en lyxig chokladmüsli såhär inför helgen? 
 
Chokladbollsmüsli 
Ingredienser;
  • 14 st färska dadlar
  • 2,5 dl glutenfria havregryn 
  • 3,5 msk rå kakao
  • 1,5 dl kokos
  • 1/2 msk kokosolja 
  • 1 dl pumpafrön 
Mixa allt tillsammans!
Det som är så himla skönt är att det inte behövs någon ugn, utan när du mixat klart allt så är din müsli färdig!
 
 
Hoppas ni får en underbar fredag & helg!
Kramar