Rå chokladkaka toppad med chokladmousse, kokos & bär.

När ens fina vän fyller år & för tillfället bor hos en måste ens födelsedag firas med bakelse, ljus och lite (skön)sång hehe. 
Tycker det är så himla roligt att överraska andra så jag bakade igårkväll när hon inte var hemma.
Imorse var jag tyst som en mus och förberedde drt sista.
Kakan blev så himla god (smakade såklart av både bottnen och moussen igår när jag bakade).
Receptet hittade jag hos superduktiga Jenny & Linnea, klicka HÄR för att komma till receptet.
Jag tog dock pistachnötter stället för jordnötter då jag inte hade det hemma.
 
 
Hoppas ni får en mysig fredag & helg. Själv ska man jobba ikväll & senare dra ut med jobbet för att tacka av två fina kollegor.
Imorgonbitti ska jag & sambon åka till Oslo, woohoo! Underbar helg framför mig!
Vad ska ni hitta på?
Kram ❤

Fräsch grön smoothie!

Att mixa ihop en smoothiebowl går både snabbt, är gott & gör gott för kroppen. Alltså hur bra som helst enligt min mening! :)
Varför inte göra en sån till frukost imorgonbitti? 
 
Idag mixade jag ihop en krämig tjock grön smoothie boostad med superfoodpulvret maca men det är självklart frivilligt om man vill ha det i. 
 
Grön smoothie 
Ingredienser;
  • 2 nävar spenat
  • 1 stjälk grönkål (endast bladen)
  • 3 dl havredryck 
  • 2 dl fryst ananas
  • 1 msk macapulver
  • 1 avokado
  • 1 banan
Mixa! Jag toppade med bär, ännu mera macapulver, hasselnötter & hampafrön. 
 
 
Kram på er!

Pumpa- och linssoppa.

Gjorde ikväll en himla god & krämig pumpa- och linssoppa, passar både till lunch och middag.
Kände att det var dags att ta tag i att fixa lite matlådor så man slipper fixa akut samma morgon som man ska jobba hehe..
 
Inspiration har jag fått ifrån duktiga Hanna på www.naturligtsnygg.se/hurbrasomhelst/. 
Hur som helst, här nedan kommer receptet. 
 
Pumpa- och linssoppa
Ingredienser;
  • 1 butternutpumpa
  • 5 st salladslökar alternativt lite purjolök 
  • En stor bit ingefära (ta i mindre om du inte vill ha det så "starkt")
  • 1 dl oatlys havrematlagningsgrädde 
  • 2 dl krämig kokosmjölk (jag har använt garants)
  • 2 tsk gurkmeja 
  • Paprikapulver
  • Örtsalt
  • 2 st grönsaksbuljonger
  • 2 dl linser + 4 dl vatten till kokning 
  • 1 liter vatten 
  • Peppar
  • 4-5 st pressade vitlökar 
  • 3 dl krossade tomater
Börja med att hälla upp 1 liter vatten i en stor kastrull och sätt på högsta värme. Skala av skalet på pumpan & gröp ur kärnorna. Dela i små bitar och lägg ner i vattnet när det börjar koka+ buljongerna (sänk värmen lite). Koka i ca 10-20 minuter beroende på hur stora bitar ni gjort. Känn med en gaffel, dom ska vara mjuka när dom är färdiga.
Stek under tiden salladslöken, dela i mindre bitar + koka även 2 dl linser med 4 dl vatten i ca 10 minuter i en liten kastrull. Häll av resterande vatten som blir över när du kokat linserna mjuka.
Lägg i allt i den stora kastrullen tillsammans med övriga ingredienser. Blanda väl. Stavmixa allt tillsammans & smaka av med kryddorna. 
Är något oklart, skriv gärna en kommentar nedan bara!
 
Jag toppade med basilika, torrostade & saltade pumpakärnor (har inte gjort själv utan köpt risentas.)
 
 
Nu ska jag strax sova, kram på er!