Banan-mango-spenatbowl.

Något jag oftast har i mina smoothies är spenat, banan & mango. Så himla god kombo tycker jag! Är man inget fan av spenat lovar jag att det inte smakas så mycket i denna smoothien (eller andra smoothies för den delen). Spenat har en ganska neutral smak så det är himla bra att ha i om man inte vill ha allt för mycket "grön" smak.
 
Banan-mango-spenatbowl
Ingredienser:
  • 1 fryst banan
  • 2 dl fryst mango
  • 1 liten bit ingefära
  • 2,5 dl havredryck
  • 2 msk citronjuice
  • 1-2 nävar spenat 
Extra boosts som jag hade i! Valfritt såklart om man vill ha det i sin smoothie. 
  • 1 tsk nyponpulver 
  • 1 tsk grönt superfoodpulver 
  • 2 msk hampafrö 
Mixa allt!
 
 
Vad brukar ni äta till frukost? Gillar ni smoothies?

Julgodis.

Glad Lucia på er (eller vad man nu säger, haha!)
Har haft supermysiga dagar med min kära mamma, vi har julbakat, köpt & klätt julgran, julpyntat lite, gått på loppisar & bara myst en massa.
Tänkte att jag såklart ville dela med mig utav recepten på julgodiset. Vi bakade chokladtryfflar, saffransfudge, (nästan) råa lussekatter & pepparkaksbollar.
Alla recept förutom lussekatter har jag hittat för flera år sedan & tyvärr glömt bort orginalreceptet men vill gärna dela dom ändå.
 
Chokladtryfflar 
Ingredienser:
  • 2 msk rå kakao (vanlig kakao) 
  • 1 msk rå honung (vanlig honung) 
  • 1 msk kokosolja
Blanda ihop allt & klutta ut dom, lägg in i frysen liten stund.
 
Saffransfudge
Ingredienser:
  • 0,5-1 paket saffran
  • 2 dl cashewnötter
  • 2 tsk citronjuice
  • 2 tsk citronskal
  • 6 st dadlar 
Mixa allt, rulla till bollar. 
 
Pepparkaksbollar (ca 20 småbollar) 
Ingredienser:
  • 1,5-2 dl mandlar
  • 20 dadlar
  • 1-1,5 msk kardemumma (smaka av)
  • Några tsk kanel
  • 1 tsk ingefärspulver
  • 1 tsk nejlikapulver
Måtten är på ett ungefär, smaka av med kryddorna vad du gillar bäst. 
 
Lussebullsreceptet har jag hittat hos superduktiga Foodpharmacy, klicka HÄR.
 
 
Hoppas ni får en mysig Lucia!
Kram på er. 💚 

Rå saffran- och limecheesecake med choklad.

Hej fina ni!
Hoppas att allt är bra med er.
Snart är det ju helg igen (tänk att det snart tillochmed är andra advent, hur sjukt?). Tiden bara springer iväg, en får inte glömma att ta tillvara på mysiga decemberdagarna bara! Som att t.ex. julbaka, älskar det! Har ni julbakat ännu?
 
Häromdagen gjorde jag en himla smarrig "cheesecake", inte en traditionell sådan utan en rå & åt det nyttigare hållet. Jag varvade saffran med lime & choklad + nötbotten, himla god kombo!
 
Jag gjorde med rå honung, man kan självklart byta ut mot annan sötning om man vill ha en helvegansk.
 
Saffran- och limecheesecake med choklad
Ingredienser:
Botten:
  • 3 dl pistagenötter

  • 10 st dadlar

  • En nypa salt

  • 1 msk kokosolja 

Cashewnötterna blötla jag över natten (som ska vara till fyllningen.) 
Dagen efter börja jag att göra bottnen, mixa pistagenötterna med kokosoljan, dadlarna + saltet. Tryck ut i en form & ställ in i frysen medan du gör fyllningen. 
 
Fyllningen:
  • 1 dl kokosolja

  • ett paket saffran 

  • 4,5 dl blötlagda cashews (blir ca 3 dl cashews innan de blivit blötlagda) 

  • 1/2 dl rå honung

  • 2 lime (endast saften)

Mixa saffran, cashewnötter, kokosolja, limesaft, honung. Häll över i formen. Under tiden du gör chokladen stoppar du in cheesecaken i frysen.
 
Chokladen:
  • 1/2 dl rå honung 
  • 3-4 msk rå kakao 
  • 1/2-1 dl kokosolja 
Glömde tyvärr att skriva ner måtten när jag gjorde min choklad (därav osäker på hur mycket jag exakt använde), testa er fram.
 
Blanda runt tills det blivit en röra. Ha helst i rumstempererad kokosolja så det blir lättare att få den krämig. Låt fyllningen stå i frysen tills det blivit fast, häll sedan över chokladen och ställ in i frysen igen några timmar. 
 
 
 
Passar perfekt till andra adventsfikat kanske eller som fika till helgen?
Hoppas ni får en fin torsdag, kram på er! 

Vad roligt att just du hittat hit! Jag är en 26-årig tjej som är uppvuxen i Skåne. . Naturlig mat, välbefinnande och träning ligger mig varmt om hjärtat. Med min blogg hoppas jag kunna inspirera och motivera er till att våga prova nya utmaningar i köket. Har ni frågor/synpunkter, tveka inte att höra av er till min mail, Maria_9107@hotmail.se Kärlek, Maria

RSS 2.0