Min egna variant av pytt-i-panna.

publicerat i Lunch, Middag;
Gick innan idag på Ica & funderade på vad man skulle äta till kvällsmat..gick förbi frysen & såg färdiggjord pyttipanna & blev så sugen på det.
Varför inte laga sin egna då istället? Fick dessutom en liten kylskåpsrensning på köpet! 
Jag lagade en vegetarisk variant & gjorde en himla fräsch fetaost- och myntaröra till. 
 
Vegetarisk pytt-i-panna 
Ingredienser:
  • 1 gul lök 
  • 1 purjolök 
  • 1/2 butterpumpa
  • Ca 8-10 st potatisar 
  • Chiliflingor
  • Örtsalt 
  • 200 g halloumi 
  • 380g * 2 (Zetas ekologiska blandade bönor) 
Börja med att hacka löken, tärna potatis, pumpan & halloumi (ha gärna i fler rotfrukter om ni vill, jag tog vad vi hade hemma). Stek allt tillsammans en bra stund tills de blivit lite mjuka men gärna lite al dente om man föredrar det. Krydda!
När det nästan är färdigt kan du börja steka ett ägg i ett annat stekjärn.
Häll sist i bönorna med de andra ingredienserna så de inte blir så mjöliga
 
Under tiden allt ligger på stekjärnet gör du röran. Mosa ca 1/3 fetaost & blanda med en liten näve finhackad mynta, några msk havrefraiche + saften från 1/2 lime. 
Jag serverade middagen med lite inlagda rödbetor & tomater också. 
 
 
Vad äter ni till middag idag? Kram på er! 

Kommentera inlägget här :