Krämig & syrlig grön smoothie.

Hej på er fina läsare! Hoppas att allt är bra med er?
Jag bestämde mig faktiskt för att utveckla den tanken jag fick igår & som jag skrev i gårdagens inlägg.
Jag tänkte att jag frånochmed idag & måndagar framöver ska skriva lite fakta om en råvara som jag använder mig utav + dela med mig utav ett recept där de ingår. 
Först ut är.... trumvirvel... SPENAT!
Alltså, denna underbara råvara! Jag äter spenat nästan varje dag (iallafall flera gånger i veckan), antingen i min smoothie eller till middagen/lunchen.
Man kan göra så mycket med den & den är perfekt att ha i sin smoothie (speciellt om man är nybörjare då man inte känner av smaken att den är i). Jag har dock fastnat kvar & har den väldigt ofta i min smoothie, en favorit helt enkelt!
 
Spenat är en växt som odlas för sina ätbara blads skull. Odling av spenat började i Persien. Spenat innehåller gott om a-vitamin, e-vitamin och viktiga antioxidanter. 
 
Spenat innehåller rikligt med järn men då järn innehåller oxalater (salter och estrar av oxalsyra, jag har inte megakoll om jag ska vara helt ärlig på vad oxalater är men kort förklarat iallafall) gör det svårare för kroppen att ta upp järnet.
För att då kroppen ska få enklare att ta upp järnet & vi ska få tillgodose så mycket järn som möjligt så är det superbra att kombinera det med c-vitaminrika råvaror som t.e.x apelsin, nypon, röda vinbär & havtorn m.m.
 
Med detta sagt är jag inte helt färdigutbildad & inte någon läkare, utan har lärt mig genom utbildningen plus läst på internet efter information, tänkte bara jag ville få sagt det! :) 
 
Nedan 👇 Blommande spenat, visst är den vacker? 
 
Så imorse när jag gjorde min gröna syrliga smoothie så tänkte jag på detta & kombinerade spenat med c-vitaminrika råvaror såsom nyponpulver, apelsin & fryst havtorn. 
För er som inte vet så studerar jag även en distansutbildning i linköping till kost- och näringsrådgivare, lärt mig såå himla mycket intressant hittills, detta inklusive! :) 
 
Nåja, nu till mitt frukostrecept! 
 
Grön, krämig & syrlig smoothie 
Ingredienser:
  • 2 nävar spenat 
  • 2 apelsiner (pressat ur saften) 
  • 1 tsk nyponpulver 
  • 1 tsk gurkmeja 
  • 1 tsk kokosolja 
  • 1 näve pak choi 
  • 1/2 avokado 
  • 1 dl fryst havtorn 
  • 1 dl fryst ananas 
  • 1 banan 
Mixa! 
 
 
 
Hoppas ni får en fin start på veckan & dagen!
Kram på er 💜 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Vad roligt att just du hittat hit! Jag är en 26-årig tjej som är uppvuxen i Skåne. . Naturlig mat, välbefinnande och träning ligger mig varmt om hjärtat. Med min blogg hoppas jag kunna inspirera och motivera er till att våga prova nya utmaningar i köket. Har ni frågor/synpunkter, tveka inte att höra av er till min mail, Maria_9107@hotmail.se Kärlek, Maria

RSS 2.0