Blev sugen på att baka ikväll så de fick bli lite freestyling! Alltid kul att prova sig fram med lite olika smaker. Choklad & apelsin tycker jag passar så bra ihop, gillar den kombinationen.
Choklad- och hasselnötsruta toppat med apelsinkräm
Ingredienser;
Apelsinkräm
- 3 dl cashewnötter
- Juicen från 1 pressad apelsin
- 3 msk kokosmjölk (gärna kyld)
- Någon tsk lönnsirap
- 2-3 msk kokosolja
- 2-3 tsk apelsinskal
- 1/2 tsk gurkmeja
Mixa tills den blivit slät. Insåg att det blev ganska så mycket, gör mindre om du inte vill att det ska bli något över.
Choklad- och hasselnötsruta
Ingredienser;
- 1,5 dl hasselnötter
- 1/2 dl pumpafrön
- 3 msk rå kakao
- 1 msk smält kakaosmör
- 2-3 tsk lönnsirap
- 2 msk smält mörkt choklad
- 1 msk kokosolja
- 6 färska dadlar
Mixa! Tryck ut i en form & ställ i frysen, ha sedan på krämen (spritsa gärna om du har möjlighet).
Jag hällde även över lite smält choklad + apelsinskal.
Kram på er 💚