Testade igår att göra en video på när jag gör min hemmagjorda granola, gick ändå bra tyckte jag (med hjälp av min gulliga sambo som är proffs på att redigera haha!).
Annars tar jag alltid bara foton och filmar aldrig, så känns kul att testa något nytt! Tyvärr kan jag inte lägga upp den här, så är ni nyfikna gå gärna in på min Instagram för att se den (heter heartfulloffood där).
Nötgranola med kakao
Ingredienser
- 20 färska dadlar (finns att köpa i affären i kylen)
- 5 dl havregryn
- 1 dl mandlar (alt andra nötter/det ni har hemma)
- 1 dl pekannötter (alt andra nötter/det ni har hemma)
- 1/2 dl solrosfrön
- 1/2 dl pumpafrön
- 1 msk kanel
- 1 msk kakao
- 2 msk kokosolja
- 1 tsk kardemumma
- 1 nypa salt
- 1 msk hampafrö (inte så ofta man har detta hemma kanske, så strunta i det om ni inte har det)
- 1 dl torkad mango (eller annan frukt)
- 1 dl kokoschips
Sätt ugnen på 180 grader.
Börja med att hälla i havregryn tillsammans med dadlarna. Mosa ihop det tillsammans så det går ihopa, kan ta en liten stund. Därför är det viktigt att dadlarna är färska och mjuka att gegga ihop. Efter det hackar du nötterna och fröna, lägg i. Blanda sedan i resterande ingredienser. Blanda ihop tillsammans. Den torkade frukten + kokoschipsen ska i EFTER att granolan är klar, det ska alltså inte vara i ugnen.
Bre ut allt på ett bakplåtspapper.
Ha inne i ugnen ca 20-25 min, mitten av ugnen. Håll koll!
Efter ca halva tiden öppna och rör runt granolan lite.
Delar med mig utav ett till granolarecept som jag gjort lite kryddig med gurkmeja, mums!
HÄR hittar du receptet.

Hoppas ni har en fin helg än så länge. ❤️